GK Classes

Know Your Knowledge

GK Questions Answers For Class 3rd/Third | GK For Class 3

GK Questions Answers For Class 3 Students: Apart of school studies the kids must have some knowledge that makes your kind more smart amongst others. So here we shared some basic gk for class 3rd students. All the questions are in mixed form related to culture, events, famous personalities and inventions. So check out General Knowledge questions answers for class 3 kids as below. These kind of questions will raise confidence of your kids and will help to give tough fight in any quiz competition.

Gk Questions Answers For 3rd Class Students

Gk Questions Answers For 3rd Class Students

GK Questions Answers For Class 3

1. Who designed the national flag of india?
Ans: Pingali Venkayya

2. Name the national animal of India?
Ans: Tiger

3. How many colors are there in India’s National Flag?
Ans: 3

4. When India Celebrate Independence Day?
Ans: 15th August

5. What is the name of a baby duck?
Ans: Duckling

6. Gir national park in Gujurat is famous for?
Ans: Elephant

7. Which is the smallest state of India
Ans: Goa

8. Highest dam of India is?
Ans: Tehri Dam

9. Agra is situated on the bank of river?
Ans: Yamuna

10. Where is Gateway of India is located?
Ans: Mumbai

11. Largest Island in the world is?
Ans: Green Land

12. Largest country in the world
Ans: Russia

13. Which is the largest fresh water lake in India
Ans: Wular Lake

14. Who has written the national anthem of India
Ans: Rabindranath Tagore

15. The dance form Garba is associated with which state
Ans: Gujarat

16. Which is the biggest planet name is
Ans: Jupiter

17. Which is the smallest planet name is
Ans: Mercury

18. What is the proportion or ratio of Indian flag?
Ans: 2:3

19. Which state is India has the highest literacy rate
Ans: Kerala

20. The constitution of India was adopted on
Ans: 1949

21. Highest civilian award given in India?

Ans: Bharat Ratna

22. The first Prime Minister of Free India-
Ans: Pt. Jawahar Lal Nehru

23. The first Chief Justice of India-
Ans: Justice Hiralal J Kania

24. The first woman Prime Minister-
Ans: Mrs. Indra Gandhi

25. The first woman President of India
Ans: Mrs Pratibha Patil

26. What is pH level for drinking water-
Ans- 7

27. How many bones do shark have in their bodies
Ans-0

28. What is the pH of milk
Ans- 6.5 to 6.7

29. Which is the coldest location in the earth
Ans- East Antarctica

30. Which is the hottest place in the earth
Ans- Ethiopia

31. The biggest part of the brain is-
Ans- Cerebrum

32. What is the full form of ISRO
Ans- Indian Space Research Organisation

33. What is the capital of United States
Ans- The capital is Washington D.C

34. Fastest bird in the world
Ans-Swift

35. Smallest continent is
Ans- Australia

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gk-class.com copyright © 2017 Frontier Theme
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Enjoy this blog? Please spread the word :)